13.09.2023 Новини

ЛЕОНИ България с партньорство в сферата на социалната отговорност

Следвайте ни

Плевен, 13 септември 2023г. Пет години след основаването си ЛЕОНИ България остава с фокус върху развитието на диалога с национални и местни организации и институции в сферата на бизнеса, образованието и социалните дейности. Компанията прие покана за партньорство от страна на Национална асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР). 

ЛЕОНИ е един от мащабните индустриални работодатели в Северна България. Социалното включване е важна част от стратегията по изграждане на приобщаваща среда за служители с широк спектър от  умения и опит. „Всички новоназначени служители получават встъпителна подготовка, за която се грижат специалистите в Обучителния център в завода. Около 4% от колегите в екипа ни са с увреждания. И пред 100% от екипа възможностите за развитие са равностойни и са предмет на индивидуалните им цели и амбиции, допълват от „Човешки ресурси“; -  „Предложени са им позиции, които дават възможност за пълноценното развитие на техния потенциал, както и при всички останали.“ 

Уврежданията са стереотип, който в XXI век си струва да се преосмисли напълно, подчертават от „Подбор на персонала“ в завода на ЛЕОНИ. С подходяща последваща подкрепа и възможност за реализация в обозрим период от време един работодател може да предложи достатъчно гладка адаптация на разнообразие от таланти – дори и в индустриално производство. Грижата за здравето и безопасността е приоритет в планирането и реализирането на производствения процес в плевенския завод – доставчик на кабелни инсталации за една от водещите световни марки автомобили.

С партньорството си с  НАСОР ЛЕОНИ България изразява съмишленост към организация с над 20 години опит в работата по иновативни проекти за национално и европейско партньорство в областта на социалните услуги, заетостта и корпоративната социална отговорност.
Директорът на завода Андрей Косоухов коментира: „Приехме поканата на НАСОР с удовлетворение, защото една от ценностите ни е именно споделената грижа. Бизнес целите ни са обвързани с качествено и ефективно производство. И ние се гордеем, че около тяхното реализиране успяваме да обединим  служители от целия плевенски регион, хора с разнообразни умения и опит.“

За групата ЛЕОНИ

ЛЕОНИ е глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергия и данни в автомобилната индустрия. Гамата от продукти включва стандартизирани кабели, специални кабели, кабели за данни, високотехнологични кабелни системи, както и свързани с тях компоненти. Като иновативен партньор и доставчик на решения с отличително развитие и системна експертиза, ЛЕОНИ подкрепя партньорите си към нарастващо устойчиви и свързани мобилни концепции – от автономно до алтернативни задвижвания и системи за зареждане. Leoni разработва кабелни системи от ново поколение, които редуцират комплексността и позволяват висока степен на автоматизация, например чрез зонална архитектура. Групата от компании наброява около 95 000 души в 27 страни и генерира консолидирани продажби от 5.1 млрд. евро в 2022 г.

Следвайте ни